Компанія OTP Leasing придбала у ING портфель на 500 мільйонів гривень

Компанія «ОТП ЛІЗИНГ» придбала портфель компанії «ІНГ Лізинг Україна» на загальну суму 500 млн. гривень на підставі угоди, завершеної 4 червня 2013 року. В результаті даного придбання загальний лізинговий портфель ТОВ «ОТП ЛІЗИНГ» досяг 1,8 млрд. гривень, і компанія увійшла до трійки лідерів ринку. Дана угода вважається найбільшою за історію українського лізингового ринку.

«Ми дуже хотіли придбати цей портфель, оскільки чітко розуміємо ризик-профіль клієнтів. Ми поважаємо ризик-процедури продавця і впевнені, що портфель був напрацьований правильно. Дана операція підтверджує той факт, що стратегія ОТП в Україні – це довгостроковий розвиток. Ми залучаємо фінансування, зокрема, від нашої материнської компанії, і розвиваємо довгострокові інвестиції в Україну», ‒ говорить Генеральний директор «ОТП ЛІЗИНГ»Андрій Павлушин.

Купівля лізингового портфеля — складна і тривала процедура. Переговори велися з вересня 2012 року і, нарешті, успішно завершилися. Придбаний у «ІНГ Лізинг Україна» портфель органічно доповнює існуючий лізинговий профіль «ОТП ЛІЗИНГ»: більша частина об’єктів – це вантажний транспорт, сільськогосподарська техніка та обладнання.

«У сьогоднішніх економічних умовах лізинг виступає одним із найнадійніших джерел інвестиційного фінансування на українському ринку, будучи на сьогодні єдиним доступним джерелом довгострокового кредитування в іноземній валюті. Це одна з причин, чому український ОТП Банк вважає лізинг важливою складовою корпоративної лінійки продуктів банку. Логічно, що ми розвиваємо цей напрямок бізнесу в рамках стратегії зі збільшення нашої частки на ринку корпоративного кредитування. І придбання зазначених активів є переконливим свідченням як стратегічної спрямованості нашого бізнесу, стабільної підтримки корпоративних позичальників, так і того, що OTP Group продовжує інвестувати в Україну»зазначив Голова Правління АТ «ОТП Банк» Тамаш Хак-Ковач.

Стаття у Forbes

12.06.2013